ravintolawanhajokela.fi

Big Brother, pokeri ja Joensuu

Big Brother Suomi on alun perin hollantilaisesta formaatista suomalaiseen televisioon sovitettu tosi-tv-ohjelma. Sillä oli yhteensä 10 tuotantokautta vuosina 2005–2014. Ohjelman perustana oli kilpailu, johon valittiin kaksitoista kilpailijaa muun muassa kirjallisten hakemusten pohjalta ja heidät eristettiin täydellisesti 14 viikoksi ulkomaailmasta ohjelmaa varten rakennettuun taloon. Heitä kuvattiin 24 tuntia vuorokaudessa ja kerran viikossa katsojat äänestivät yhden asukkaista pois talosta.camera_153228896Ohjelman nimi tulee George Orwellin romaanista ’1984’, jossa Big Brother on kaikennäkevä ja –tietävä tarkkailija ja totalitaarinen hallitsija. Big Brother-ohjelmassa se on ääni, joka puhuu kaiuttimien kautta talossa olijoille antaen mm. viikkotehtäviä ja ilmoittaen kuka joutuu lähtemään talosta. Kuten kaikissa tosi-tv-ohjelmissa, tässäkin formaatissa oli tarkoitus vaikuttaa asukkaiden tunteisiin ja heidän välisiinsä suhteisiin, jotta olisi syntynyt mielenkiintoisia tilanteita. Viikkotehtävät olivat yleensä yhdessä suoritettavia töitä, kuten esimerkiksi kokkaamista tai pokerinpeluuta.

Voittajan matka talosta Karibianmerelle

Big Brotherin vuoden 2008 voittaja oli Anniina Mustajärvi, joka pelasi elämänsä ensimmäisen kerran pokeria juuri BB-talossa. Tämän perusteella PokerStars teki hänen kanssaan sopimuksen ja Mustajärvi pääsi heidän taliinsa pelaamaan. PokerStars on nettipokerisaitti, jossa pelata millä tasolla tahansa. Siellä on suurin viikottainen online-pokeriturnaus, nimeltään Sunday Million, sekä vuosittainen online-pokerin maailmanmestaruus-turnaus (World Championship of Online Poker WCOOP). Parhaat pelaajat pääsevät osallistumaan liveturnauksiin kuten European Poker Tour (EPT) sekä PokerStars Caribbean Adventure (PCA) muiden muassa.Anniina Mustajärvi pääsi osallistumaan PokerStars Caribbean Adventure-turnaukseen ja pelaamaan pokeria samassa pöydässä huippuammattilaisten kanssa. Ennen lähtöä hän oli todella hermostunut, olihan hän pelannut pokeria vain kuusi-seitsemän kertaa ennen turnausta. Turnaus oli kuitenkin arvokas kokemus, sillä seitsemän tunnin mittainen tulikaste ammattimaisten pokerinpelaajien kanssa sai Annikan vain innostumaan pokerista lisää.Ensimmäinen Big Brother Suomi järjestettiin vuonna 2005 ja sen voittajaksi selviytyi Pertti Sirviö. Sirviö on pelannut siitä lähtien pokeria PokerStars tallissa ja osallistunut lukuisiin turnauksiin ja julkkispeleihin. Hän on ollut mukana muuan muassa alueellisissa BB-ilmaisturnauksissa, jotka PokerStars järjesti vain suomalaisille. Niissä osallistujilla oli vastassa kaksi BB.stä tuttua pelaajaa ja heidän pudottajansa sai 50 dollarin extrapalkinnon. Koko turnauksen voittaja kuittasi 1000 dollaria.

Isoveljen live-kiertue innosti ympäri Suomea

PokerStars on yhdistänyt tapahtumiinsa myös Big Brotheria, kun se sponsoroi Mini BB Touria, joka kiersi Suomea S-ryhmän iltaravintoiloissa. Kiertue yhdisti pokerinpelaamisen ja Big Brother-ohjelman ja antoi ravintola-asiakkaille mahdollisuuden osallistua molempiin. Se järjestettiin 10 paikkakunnalla, yhtenä niistä Joensuu. Joensuussa tapahtumapaikkana oli ravintola SH Kimmel.Illan ideana oli tiivistetty yhden illan Big Brother-kisa, jonka osallistujat valittiin ravintola-asiakkaiden joukosta. Nämä kymmenen valittua vietiin suljettuun tilaan ja tapahtumat välitettiin ravintolaan isolle screenille. Anniina Mustajärvi ja Pertti Sirviö olivat Big Brotherin roolissa antaen tehtäviä kilpailijoille. Screeniä seuraavan ravintolayleisön tehtävänä oli äänestää kilpailijat yksitellen pois kilpailutilasta.Illan aikana oli mahdollista myös tutustua pokerinpelaamiseen. PokerStarsilla oli tapahtumassa ilmaispelipöytiä, joissa kaikki halukkaat saivat kokeilla pokerinpelaamista. Pokeriin onkin helppo ihastua ja sen pelaamisesta pitävät myös monet julkkikset. Sirviön kanssa erilaisissa julkkisturnauksissa ovat olleet pelaamassa mm. näyttelijä Jasper Pääkkönen, tv-tuottaja Petteri Ahomaa, kansanedustaja Antti Kaikkonen sekä malli Kalle Kuvaja.

Kasvotonta online-pelaamista

Liveturnauksissa pelaajat omilla nimillään, mutta online-pokeria pelataan nimimerkillä eli pelaajanimellä. Pertti Sirviön pelaajanimi on ’zigupigu’, mutta aina ei tiedetä kuka on oikeasti nimimerkin takana, sillä oikeita henkilötietoja ei ole pakko paljastaa. ’Joensuu’ on nettipokerinpelaaja, joka on pelannut online-pokeria vuodesta 2007 lähtien. Hänestä ei tiedetä muuta kuin hänen pelihistoriansa ja rankinginsa, hänen oikea nimensä, sukupuolensa ja ikänsä ovat salaisuuksia.Suomalaisia ilahduttaa myös se, että huippupokeripelaajien joukossa on kaksi nuorta suomalaista. Jens Kyllönen on vuonna 1989 syntynyt suomalainen huippupokerinpelaaja, joka vain 20-vuotiaana voitti European Poker Tourin Kööpenhaminassa. Hän on erikoistunut online-pokeriin ja käyttää PokerStarseissa pelaajanimeä Jens89 sekä Full Tilt Pokerissa pelaajanimeä Ingenious89. Hänet on valittu useasti Suomen parhaaksi pokerinpelaajaksi ja pelaamisen lisäksi hän valmentaa pokerinpelaamisesta kiinnostuneita Run It Once-sivustolla.Vuonna 1983 syntynyt Ilari Sahamies käyttää PokerStarseissa pelaajanimeä ’Ilari FIN’ sekä Full Tilt Pokerissa pelaajanimeä Ziigmund. Sahamies aloitti pokerinpelaamisen 15-vuotiaana, ja päästessään 18-vuotiaana kasinoihin pelaamaan hänestä tuli pokerin ammattilainen kahdessa vuodessa. Hän aloitti pelaamalla livepokeria, mutta siirtyi sitten online-pokeriin, jossa hän on tehnyt suurimmat voittonsa.