ravintolawanhajokela.fi

Kuuluisuudet Joensuusta

Joensuusta, Itä-Suomen suurimmasta kaupungista, on lähtöisin pitkä lista tunnettuja suomalaisia, urheilun, elokuvan, taiteen ja musiikin saralla. Olivat henkilöt sitten syntyneet Joensuussa tai muuttaneet sinne myöhemmin, tunnetuimpia joensuulaisia ovat mm. kansantaiteilija Jaakko Teppo, viihdealan moniosaaja Markus Kajo, elokuvaohjaaja Perttu Leppä ja rallikuski Ari Vatanen.

Jaakko Teppo

Vuonna 1953 Iisalmessa syntynyt Jaakko Teppo, on koko kansan rakastama kansantaiteilija. Tepon tuotanto tunnetaan miehen teoksissaan käyttämästä vahvasta Pohjois-Karjalan murteesta ja yhteiskunnallisesta satiiristaan. Musiikkialbumien lisäksi Teppo on kunnostautunut kirjallisuuden ja näytelmien saralla, miehen tunnetuimpia kappaleita ovat Pamela, Hilma ja Onni, Työttömän veisu ja Rötösrock.

Markus Kajo

Markus Kajo on todellinen viihdealan monitoimimies, jonka suuri yleisö muistaa erityisesti hulvattomasta Naurun paikka tv-ohjelmasta. Naurun paikka oli Kajon juontama, useita palkintoja voittanut, TV-ohjelma, joka keskittyi esittämään hauskoja ulkomaalaisia kotivideoita. Tyyliltään rauhallinen pohdiskelija Kajo, teki tällä nimikkotyylillään ohjelmasta hulvattoman ja absurdin kokonaisuuden.

Perttu Leppä

Leppä on tunnettu joensuulainen elokuvaohjaaja. Vuonna 1964 syntynyt Leppä, aloitti opiskelunsa Tampereen draamalinjalla, lisäksi kansainvälinen Leppä kävi opiskelemassa alaansa aina Italian Roomaa myöten. Lepän tunnetuimpia ohjauksia ovat suomalaiset elokuvan klassikot, kuten Pitkä kuuma kesä, Karavaani ja FC-Venus.

Ari Vatanen

Yksi suomen menestyneimpiä ralliautoilijoita, Ari Vatanen, tunnetaan nykyisin oikeistopoliitikkona, Vatanen on poliittisella urallaan toiminut mm. Euroopan parlamentissa. Etelä-Ranskassa asuva Vatanen aloitti ralliautoilun vuonna 1971. Miehen ura huipentui vuonna 1981 voitettuun rallin maailmanmestaruuteen.